Újra Dr. Kovács Mirella Mohács Város jegyzője!

Mint köztudott Csorbai Ferenc volt polgármester 2020. július 31-én, minden előzmény nélkül, méltatlanságra hivatkozva, azonnali hatállyal szüntette meg Mohács Város jegyzőjének a Mohácsi Polgármesteri Hivatalnál 2000. szeptember 1. napja óta fennálló közszolgálati jogviszonyát. Az ügy nagy port kavart nemcsak városunkban, hanem országosan, és a médiában is. Rengeteg valótlanság jelent meg jegyző asszony menesztésével kapcsolatban, például több helyütt lehetett arról olvasni, hogy Dr. Kovács Mirella ellen több büntetőeljárás van folyamatban. Az igazság az, hogy a Jegyző Asszony ellen a mai napig nem folyik nyomozás, vagy büntető eljárás.

⚖️  A Pécsi Törvényszéken a 2020. október 30-án tartott tárgyalás alkalmával a bíróság a jegyzői jogviszony Csorbai Ferenc által történt megszűntetésének jogellenességét, illetve annak a joggal való visszaélés tilalmába ütközését bizonyítottnak látta!

Annak érdekében, hogy a jegyzői jogviszony-és ezzel együtt a Mohácsi Polgármesteri Hivatal működésének rendje – haladéktalanul helyreálljon (azaz indokolatlan és ésszerűtlen időhúzás nélkül), a munkáltató (azaz a Mohácsi Polgármesteri Hivatal) és jegyző asszony között egyezség megkötésére került sor, amelyet a Törvényszék a tárgyalás alkalmával jogerős döntésével jóváhagyott!

Örömmel jelenthetem be, hogy Dr. Kovács Mirella a héten már megkezdte a munkát és a tőle megszokott precizitással és lelkiismeretességgel vette kézbe városunk ügyeit.

Munkájához türelmet, kitartást, bölcsességet és jó egészséget kívánok!

A mohácsi időközi választásig

van hátra!

Leave a Reply