Mutyi-paranoia: Káosz a mohácsi Városházán

Folytatódik ellenem a csúztatás- és a hazugságözön. Megjegyzem, kicsit erősre sikerült Csorbai Ferenc „mutyizós” bejegyzése, de úgy látom, erre kell felkészülnöm a kampányban, bár reméltem, nem lesz ilyen hangvételű a küzdelem. 

Csorbai polgármester ugyan saját elmondása szerint nem szeret a médiában üzengetni, mégis egy hosszabb írást jelentetett meg a weboldalán átala „székgyár mutyinak” nevezett ügyben. Érdekes, erre van ideje, arra viszont nincs, hogy a városházán dolgozó kollégákat és engem, mint a város alpolgármesterét tájékoztasson a döntéseiről, melyeket a háttérben talán nem is ő hoz meg, és ki tudja, milyen érdekek mentén születnek. 

Polgármester Úr! A július 16-i megbeszélés végén Önnel teljes egyetértésben úgy váltunk el, hogy a székgyári ingatlanokat célszerű a városnak megszereznie, ezzel a kérdéssel közel két hetet foglalkoztam, többirányban utánanéztem, azt tartva szem előtt, hogy mi lehet a legelőnyösebb megoldás. Ön is azzal érvelt, hogy ez a döntés előnyös a város számára, ezért igen jó befektetésnek tartja.  Megegyeztünk, hogy rendkívüli testületi ülés összehívásával kérjük ki a képviselők véleményét az ügyben. Ha nem így történt, kérem, cáfoljon meg. 

Másnap a kollégáim azzal fogadtak, hogy Ön nem hív össze ülést, mert hirtelen mégsem rokonszenves Önnek az adás-vétel. Az embernek az a benyomása, hogy Ön rossz súgók hálójában vergődik, akik megkötik, illetve vezetik a kezét. Az ötletet, amit egyik nap még kiváló megoldásként üdvözöl, másnap már mutyinak nevezi. Képes 24 órán belül az eredetivel teljesen ellentétes álláspontra helyezkedni.  Így nem lehet irányítani egy várost, vagy úgy gondolja, hogy ez egy megfelelő vezetői mentalitás?

Természetesen joga van érvelni a javaslat mellett vagy ellen, de ezt a testület előtt kellene, kellett volna megtennie. Ehhez képest a közösségi médiában és az önkormányzat honlapján üzen nekem azzal a felhanggal, hogy „mutyit” sejt az ügylet mögött. Ez mélyen felháborít és sért, persze nem csak engem, hanem az anyagot előkészítő kollégákat is, sőt ha a testület elé került volna a javaslat, azokat a képviselőket is, akik az Ön gondolatmenete szerint egy „fondorlatos mutyizásra” adták volna áldásukat. 

De nem tűnik amúgy is abszurdnak, hogy a város vezetője azt vádolja mutyizással, aki az önkormányzat számára akar megszerezni egy fontos ingatlant? Ha megfordítjuk, nem elgondolkodtató, miért ellenzi a polgármester a stratégiailag jelentős terület megvásárlását és miért hagyná azt magánkézben? Ez nem idegen érdekeket szolgál a város érdekeivel szemben? Önt vajon milyen érdekek vezérlik ebben a témában? Önt kik befolyásolták abban, hogy egy hétvége alatt véleménye teljesen megváltozott?

Egyébiránt a Pannonia Ethanol Zrt. nem áll felszámolás alatt. Igaz, Ön megbízott egy ismeretlen ügyvédet, – megjegyzem szintén képviselő-testületi felhatalmazás nélkül – hogy járjon el ebben az ügyben. A megbízás hátrányos következményeit nem szeretném bővebben kibontani itt a nagy nyilvánosság előtt, mert nem szándékozom még előnytelenebb helyzetbe hozni Mohácsot annál, mint amilyenbe Ön ebben a kérdésben belelavírozta. 

A volt tartósító üzem valóban a város tulajdonába került az elmúlt évben, miközben a Csorbai-Bognár páros által jegyzett gazdasági társaság, mint bérlő, nem fizetett bérleti díjat a városnak. Bár, ahogyan a július eleji testületi ülésen hallhattuk, nagyon szeretett volna. Csorbai Ferenc bicegő magyarázkodása: „többször kértük a polgármesteri hivatal dolgozóit, hogy készítsék elő a bérleti szerződést, de nem intéztek semmit.” Tehát ezért nem fizettek eddig. Nem is tudom, mi a rosszabb: ha ez az érvelés csak mellébeszélés, vagy ha a polgármester hónapokon át képtelen előkészíttetni egy egyszerű bérleti szerződést. A legutóbbi testületi ülésen, amikor a testület feloszlatta magát, már megkerülhetetlenné vált a kérdés. Ezt a szerződést a mai napig nem kötöttük meg, folyik az alkudozás, pedig a testület egyértelmű kondíciókat állapított meg. Akkor itt most nem fontos az adófizetők pénze? 

Tisztelettel kérem a mohácsiakat, tarsanak ki ebben a zűrös időszakban és lássanak át a Csorbaiék csúsztatásain, hazugságain. Szeptember 27-i időközi választáson Mohács jövője a tét!

A mohácsi időközi választásig

van hátra!

Mutyi-paranoia: Káosz a mohácsi Városházán” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedves Gábor!
  A mai nap jutottam el oda,hogy elolvastam a “független Duna Infó”-ban megjelent csodálatos Csorbai polgármester nyilatkozatát,bár a gyomrom forgott! Egyéb iránt a mi országunkban nincs sajtó szabadság sem!,mert minden lap azt ír amit akar elferdítve a valóságot és ennek nincs jogi következménye,mindenkit lehet alaptalanul rágalmazni,lejáratni!
  Tipikus “szoci tempó”,mikor egymással egyeztetünk minden rendben,-mert a szemedbe mézes-mázas-,de már akkor tudja,hogy nem így lesz,átver- és ezt jegyezd meg Gábor,erre készülj fel-,hogy nem bízhatsz benne,nem bízhatsz bennük, sem és egyik pribékjében sem,főleg a “Sanyában”,de ezzel nem mondok újat.
  A székgyári témában egyeztettetek,milyen jó ötletnek tartotta,majd este egyeztetett a “papival” aki vagy magától,vagy a szoci barátaitól kapott utasítás szerint elmondta a “bábnak”,hogy mit kell cselekedni és mondani,természetesen előre megírva,mert saját kútfőből nem megy!
  A székgyári témáról.
  Ő a nagy “polgi” megakasztotta a munkafolyamatot,illetve téged! Azért mert nem akar asszisztálni Mohács kifosztásában! Kérdés az,hogy azok a külsős megbízásos szerződések,ahol heti 100 milliókat fizetnek ki a semmiért,a haveri körnek,az nem “mutyi” és nem Mohács város kifosztása,még az is elképzelhető,hogy vissza is csorog némi “lé” a zsebekbe,de “én ezt nem feltételezem”!!!
  Felmerül a kérdés,hogy a korábban a polgármester által eladott ingatlanokkal mi a helyzet,azok miért voltak indokoltak?!
  Ez az ingatlan vétel egy lehetőség lett volna Mohács városának a frekventáltsága miatt,de majd sikerül olyan kezekre játszania a “mi jó és tisztességes jelenlegi polgármesterünknek”,hogy ebből a város nem fog profitálni.Viszont amennyiben lehetősége lesz a városnak megvásárolni,akkor a jelenlegi ár többszöröséért lesz elérhető és az a bevétel is az ő baráti körében fog landolni.

  A tartósító témát kár volt behozni,előbb a több éves bérleti díj kifizetését kellene befizetni!

  Gábor! Vagdalkoznak,érzik a választás közeledtét,minden becstelen dologra képesek és képesek lesznek!
  Ugyan ez megy nagyban is ,országos szinten.
  Minden józan gondolkodású és tisztességes mohácsi polgár tudja mi a helyzet és tudja mi a kötelessége a szeptemberi szavazáson!!

  Hajrá Gábor,hajrá Mohács!

 2. Évek óta Fidesz vezetés van Mohácson nem is volt baj amíg a szék élt talán ezután sem lenne gond ha ők vezetnek a várost mivel a jelenleg a polgár mester nem meg felelő a posztjára Fidesz döntése én milaskics István azt mondom ha számít ha nem bizony nem meg felelő enyi

Leave a Reply