Igazság a mohácsi Deák térről

Sajnos elszabadult a városban a pokol. Csorbai Ferenc elindította a csúsztatás kampányt. Számítottam erre, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar bekövetkezik. Megjelent egy videó film ahol Csorbai Ferenc köveket ás ki a Deák téri parban. Sajnálatos módon a kisfilmben elmondott szöveg csúsztatásokat sőt valótlanságot is tartalmaz. 

Íme álljanak itt a tények:

A beruházás 100 %-os pályázati forrásból valósult meg, amit Szekó József idejében nyert el a város. Sajnos a beruházás megvalósítását már nem érhette meg. 2019. júniusában került átadásra a munkaterület a kivitelezőknek. A munkálatok jelentős része Csorbai Ferenc polgármestersége alatt történtek, így a tereprendezésre és a füvesítésre, valamint a szobor részbeni tisztítása is ebben az évben tavasszal történt. Emlékszem Csorbai Ferenc korábbi képeire, amit busójárás előtt készített a munkaterületen. A felvételen jelzi a városlakók számára, hogy a Deák téri beruházási munkálatok rendben zajlanak, amit ő személyesen felügyel és hogy a tér a nagy rendezvényünkön használható lesz:

A munkálatok elvégzését Csorbai Ferenc által aláírt teljesítés igazolások ismerik el megfelelőnek, mely alapján a kivitelező kiállította a számlát, amit az önkormányzat rendre kifizetett.

A mostani videóban számon kéri – ezek szerit saját magától, hiszen a teljesítést ő maga ismerte el aláírásával – , hogy a téren a tereprendezés és a füvesítés nem szakszerűen történt. Jogos a kérdés kin szeretné számon kérni ebben a polgárpukkasztó formában a hibákat? 

Kivitelezési hiányosságok feltárása esetén a kivitelezővel szemben kell érvényesíteni a garanciális igényeket, nem pedig a Képviselő-testületen számon kérni a hibákat, ez is Csorbai Ferenc feladata és felelőssége lenne.

Szintén említésre kerül a videóban, hogy a Képviselő-testület megszüntette azokat a szakértői szerződéseket, melyekkel Csorbai Ferenc a beruházások kivitelezését és lebonyolítását kívánta ellenőriztetni. Ez az állítás hazugság.

Tájékoztatom a Tisztelt városlakókat, hogy az alábbi szerződések kerültek a Képviselő-testületi ülésen felbontásra:

  1. Általános ügyvédi megbízási szerződés. A Képviselő testület megítélése alapján a feladat ellátás nem volt kielégítő, ezért döntés született a korábbi ügyvédi irodával történő szerződés felbontására és a korábban jól teljesítő ügyvédi irodával való szerződéskötésre. Ez az iroda több mint 20 éve szolgálta nagy hatékonysággal a várost.
  2. Ügyvédi megbízási szerződés, amit pár hónapja kötött 1 év határozott időre Csorbai Ferenc. A megbízás tárgya: illegális hulladék lerakása és más bűncselekmények feltárása esetén feljelentés megtétele Bognár Sándor utasítása alapján. A díjazás 300.000,- Ft+Áfa/ feljelentés és 60.000,- + Áfa/hó készenléti díj. Megjegyzem egy ismeretlen tettes elleni rendőrségi feljelentés néhány képfelvétellel és pár sor megírásával megtehető, arra a hivatalban foglalkoztatott jogászok is alkalmasak. 
  3.  Közbeszerzési eljárások felülvizsgálatára kötött 1 éves határozott idejű megbízási szerződés. A megbízási szerződés alapján a szakértő utólagosan vizsgálta volna a közbeszerzési eljárások jogszerűségét. Megjegyzem a közbeszerzési eljárásokat egy központi felügyeleti szerv minden esetben vizsgálja és csak akkor állít ki érvényes tanúsítványt, ami a szerződéskötés feltétele –  ha a teljes eljárás jogszerűségét állapítja meg. Ezt a megbízási szerződést is 1 éves határozott időre kötötte meg Csorbai Ferenc. A szakértő havi 400.000,- Ft/Áfa díjazásban részesül az adófizetők pénzéből és akkor is fizet a város, ha nem történik munkavégzés. A szakértő a felbontás hírére már jelezte, hogy a teljes visszalévő időszak díjára igényt tart. 

Jogosan vetődik fel a kérdés melyik szerződésre gondolt Csorbai Ferenc a videóban? Melyik ezek közül az a szerződés amely egy beruházás műszaki hiányosságait hivatott feltárni? Ez talány!

A Képviselő-testület kormánypárti többsége az adófizetők pénzének védelme érdekében szüntette meg a „szakértői” szerződéseket. Álláspontom szerint több indokolatlan megrendelés és megbízási szerződés is köttetett a közelmúltban, de ezek vizsgálata még folyik. Folytatása következik…

A mohácsi időközi választásig

van hátra!

Igazság a mohácsi Deák térről” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. “bűncselekmények feltárása esetén feljelentés megtétele Bognár Sándor utasítása alapján”
    A bognár sándor utasít! Szégyen…

Leave a Reply