Pávkovics Gábor: Álltuk a szavunkat, mert Mohács jövője a tét!

Tisztelt Mohácsi Polgárok!

A tavaly októberi önkormányzati választáson Szekó József tragikus halála után – Csorbai Ferenc fair visszalépésének hiányában – Önöknek nem volt lehetőségük a polgármester személyéről dönteni. Ahogy már akkor megígértem, képviselőtársaimmal a testületet az első lehetséges alkalommal feloszlattuk, így már nincs akadálya az időközi választásnak. Bevallom, sosem hittem volna, hogy több mint két évtized képviselői munka után egy ilyen indítványt kell jegyeznem. 

Szeretném leszögezni, hogy eredeti célunk nem a testület feloszlatása lett volna, hiszen 2019 őszén az egyes körzetekben a képviselőjelöltek között igazi verseny alakulhatott ki, a polgárok ténylegesen dönthettek arról, hogy kit delegálnak a városi testületbe. A szememben tehát az ő felhatalmazásuk, függetlenül attól, hogy nyertesként, vagy a kompenzációs listáról lettek a közgyűlés tagjai, erős és valós felhatalmazás. Könnyen belátható viszont, hogy egy állva maradt polgármester-jelölt nem jelent választási lehetőséget. Gyakorlatilag egyetlen szavazattal is beülhetett volna a polgármesteri székbe. 

Tudom, nem is vonom kétségbe, hogy minden a törvény betűjének megfelelően történt és jogi értelemben legitim a pozíciója, de számomra, számunkra csak ebben az értelemben legitim. A jelenlegi városvezető annak idején időt húzott, taktikázott, rejtőzködött – majd átvette a mandátumát megmérettetés nélkül. Képviselőtársaimmal mi alapvetően ezt kifogásoltuk, ezért elsősorban a „szabad” polgármester-választást szorgalmaztuk, és nem a teljes feloszlatást. A július 6-i tanácskozás összehívását is emiatt kértük. 

Elismerve és megköszönve Csorbai Ferencnek a veszélyhelyzet idején végzett munkáját a szóban forgó ülésen is hangsúlyoztam hozzászólásomban, hogy lehetősége van egyszerűbbé tenni az őszi voksolást azzal, ha lemond. Ebben az estben ugyanis a képviselők a helyükön maradhattak volna, a mohácsi választóknak csak a polgármester személyéről kellett volna dönteniük. Erre hangzott el válaszul polgármester úrtól a következő mondat: „Azt gondolom, hogy erre nincs mód és lehetőség.” Már hogyne lett volna! Szándék nem volt a részéről, és ez nagy különbség. 

Nehéz három hónapnak nézünk elébe, hiszen a ferdítő propagandagépezet már hetekkel ezelőtt beindult, és nincsenek illúzióim: hasonlóra számítok ellenfeleinktől a jövőben is.  

Tisztelettel kérek minden jó érzésű mohácsit, hogy tartson ki mellettünk és adja meg továbbra is a bizalmat, ahogyan az elmúlt több mint húsz évben tették, hiszen Mohács jövője a tét! 

Kérem mondja el a véleményét Ön is itt a blogomon vagy a facebook oldalamon: facebook.com/pavkovicsgabor

A mohácsi időközi választásig

van hátra!

Pávkovics Gábor: Álltuk a szavunkat, mert Mohács jövője a tét!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Hajrá, győzzön Mohács város választópolgárainak valódi akarata!

  2. Ami volt, elmúlt! Most a választásokra kell koncentrálnunk!
    Hajrá Fideszes és KDNP-s jelöltek!

Leave a Reply