Összefogás helyett kampány…

Amikor betelik a pohár

Néhány napja ugyanitt arról írtam, mennyire fontos, hogy a veszélyhelyzet idején az egyéni érdekeket és a kicsinyes kampányolást félretéve, egymással összefogva dolgozzanak a városért azok, akik Mohácson döntéshelyzetben vannak. 

Csorbai Ferenc polgármester úrral megegyeztünk, hogy a vírus elleni küzdelmet nem fogjuk kampánycélokra felhasználni. Igaz, mindez szóban történt, de számomra az adott szó szent. Éppen annyira kötelez, mintha tanúk előtt aláírtunk volna egy hivatalos megállapodást. Így fogtunk hozzá hetekkel ezelőtt a munkához.

Mostanra azonban sajnos egy világ dőlt össze bennem.

Tudom jól, hogy a védekezéshez szükséges eszközök beszerzése nem könnyű feladat. Bognár Sándor az általa oly gyakran emlegetett kapcsolatain keresztül sem jutottunk eredményre hosszú napokig. Nekem két hete sikerült 5.000 darab sebészi maszkot vásárolnom, amit azonnal az önkormányzat intézményei, a polgármesteri hivatal és a kórház rendelkezésére bocsátottam. Bognár Sándor külföldi kapcsolatai eközben sem kecsegtettek reménnyel, továbbra is kudarcot vallottak, ezért újabb 30.000 sebészi maszkot rendeltem meg. Ezeket le is szállították a Városházára. Mivel tartottam magamat a megállapodáshoz, semmilyen hatásvadász fényképet vagy videofelvételt nem tettem közzé a szállítmányok megérkezéséről és szétosztásáról. 

Ezzel még nincs vége.

A közétkeztetésnek nagy szüksége van műanyag ételdobozokra, hiszen az ételadagok porciózása miatt a higiénés szabályoknak csak így tudunk eleget tenni. Látványos tamtamverés helyett inkább dolgoztam, és erőfeszítéseim e téren is sikerrel jártak: megérkezett a személyes koordinációmmal rendelt 45.000 darabos készlet, melyet részben rögtön a Tomori konyhára és a Gólya utcai Egyesített Szociális Intézménybe szállítottunk, a tartalékot pedig a Városházán tároltuk be.

A napokban Bognár Sándor újra aktivizálta magát: FFP2 maszkok, valamint védőruházat és védőkesztyűk beszerzéséről intézkedett. 

Csorbai Ferenc erre nemrég egy videofelvételt tett közzé-felrúgva megállapodásunkat-melyen arról beszél, hogy a Városházára szállított készlet beszerzése nagyban Bognár Sándornak köszönhető. A film meglátásom szerint kampánycélokat szolgál és alternatív valóságértelmezésen, vagy ha úgy tetszik, csúsztatáson alapszik. A raktárban fellelhető, a felvételen is tisztán kivehető készlet túlnyomó része ugyanis bizonyíthatóan az általam beszerzett termékekből áll. Ha a videó végén hangoztatott összefogás nem csak üres szlogen, akkor vagy ne nevesítsünk senkit, hiszen az eredmény a lényeg, vagy hangozzon el minden közreműködő neve. De így, egyetlen embert kiemelve, és a kísérő képeken mutogatva, erősen torzul a valóság.

Nem hallgathatok tovább, mert az emberek tévesen azt fogják gondolni, hogy ebben a városban csak ketten, Csorbai Ferenc és Bognár Sándor harcolnak a koronavírus ellen, a többiek pedig mindezt ölbe tett kézzel figyelik a pálya széléről. Nem így van!

Végképp kiderült számomra, hogy ők a koronavírus elleni küzdelmet arcátlanul kampánycélokra kívánják felhasználni, kihasználni. Ha nem így lenne, nem készítenének minden kisebb-nagyobb eseményről videót és fényképet. Ami a legelszomorítóbb, hogy mások erőfeszítéseit is szinte csak a sajátjukként próbálják feltüntetni a nyilvánosság előtt.

Persze a politika ilyen, legyinthetnek sokan. De számomra a kezdeti egyezség – mely szerint ebben a helyzetben nem a kampányra koncentrálunk, hanem a közérdekre – szent és sérthetetlen. Rá kellett ébrednem, nem vagyunk egyformák. Ez az egyezség nem volt hosszú életű. Igazán sajnálom. 

Én ragaszkodtam és ragaszkodni is fogok a kinyilatkoztatott alapelvhez. Semmi kétségem afelől, hogy Mohácson most is megvan az a csendes, józan többség, mely nem kizárólag a közösségi portálokon éli az életét, és nem csak néz, hanem lát is. Mi mind pontosan ugyanazt gondoljuk erről az önmagát leleplező jelenségről. Erkölcsileg elítéljük, amit egyesek vélelmezhetően, a koronavírust eszközként felhasználva művelnek. Arra kérek minden mohácsi polgárt, hogy ne üljön fel erre a teljesen rossz irányba tartó vonatra. Azt, amit most tapasztalunk, raktározzuk el emlékezetünkben arra az időre, amikor a veszélyhelyzet már a múlté, és ítéljünk majd akkor ennek alapján. 

Addig azonban összpontosítsunk továbbra is egy emberként a vírus terjedésének megakadályozására, mert a járvány nem válogat, és nem fog megijedni az önös érdekeket sejtető kampányvideóktól. Az igazi nehéz idők még most vannak előttünk, amikor valódi összefogásra van szükség. Ebben az időben embertársaink, egymás megsegítése a legfontosabb mindannyiunk számára, és ez igaz minden vezető, és főleg egy egész településért felelősséget vállaló városvezető, vezetők számára, ezért én, ahogy eddig is tettem továbbra is elsődleges feladatomnak tekintem a segítségnyújtást, az összefogást, nem harsányan, hanem célirányosan a munkára koncentrálva. Tovább Mohácsért!

„Egyáltalán nem igaz, hogy a cél szentesíti az eszközt; már csak azért sem, mert az olyan embernek, aki számára minden csak eszköz a cél eléréséhez, a cél sem lehet szent. Akinek ugyanis minden eszköz megengedett, annak semmi sem szent.”

Viktor Emil Frankl

Köszönöm, hogy elolvasta! Kérem írja meg véleményét Ön is!

A mohácsi időközi választásig

van hátra!

Összefogás helyett kampány…” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Gábor nagyon tetszik amit csinálsz. Van tükröd nézz bele! Ugyanazt teszed csak te lejárató kampányt índítasz… Amit, kitartok még mindig amellett, hogy nem is te írsz! Sajnálom, de én nem ilyennek ismertelek…

 2. Sajnos bevallom őszintén én is elhittem neki. De így most már látom hogy ugyan az a stílusuk mint ami volt is. B Sándorról azt hallottam hogy Cs Ferencet meglopta régebben több tíz millióval. Jó barátok mégis akkor ez hogy is van? A város kasszáját is kiürítik? Vírus ide vagy oda ideje lenne már feloszlatni..

 3. Kedves Gábor!
  Mivel személyesen is ismerjük egymást,ezért kérlek engedd meg a tegező viszonyt!
  Az amit a baloldali ellenzék a járványhelyzetben művel és ahogy viselkedik az döbbenet! Miért várunk mást helyi viszonylatban,hiszen ezek is az “ő kutyájuk kölykei.” Korábban a vírussal való pánikoltatás a Csorbai részéről-és azért nevezem nevén,nem pedig polgármesternek,mert az én értékrendem szerint ő nem az-,aztán a “jobb keze” Bognár S hirtelen szükséges kinevezése,illetve a mostani kampányolás más által kiharcolt védőfelszerelésekkel,nem más mint a pofátlan népszerűségszerzés! Hidd el,hogy ezek a dolgok vissza fognak rájuk negatívan ütni! Bár sok embert félre lehet és félre is tudnak ezzel vezetni, de az igazság mindíg kiderül! Viszont nekünk akik azt szeretnénk,hogy az eddigi sok éves kemény,áldozatos és eredményes munka folytatódjon,hogy Mohács ugyanolyan dinamikusan,fejlődjön,épüljön és szépüljön,nekünk kell ezeket a hazugságokat és valótlanságokat megcáfolni,minden lehetőséget megragadni a polgáraink megfelelő tájékoztatására és az álhírek letörésére.A FIDESZ-nek is többet és erősebben kell hallatni a hangját,hogy minél kevesebb lehetőséget kapjanak ezek az emberek.
  Bízzunk benne,hogy mielőbb túl leszünk ezen a nagyon nehéz helyzeten,segítsünk egymáson és vigyázzon mindenki magára és egymásra!
  Bodolay László

 4. Katasztrófa hogy még most is védik egyesek ezt a sunyi aljas bandàt. Mindenki tudja róluk milyenek Mohácson. 2 Forintért a saját… megennék. Ez mind színművészet amit előadnak. Csak senki nem vett erre jegyet. Ideje lenne leköszönni.

 5. Elképesztő, hogy egyes emberek mit meg nem tesznek a hatalomért és csak azért, hogy kifosszák a kasszát. Hova tűntek az erkölcsök. Ezért a teljesítményért kár volt kinevezni a Sanyát. Azt is csak a pénzért a tiszteledíjért! Egy igaz alpolgármesterünk van! Gábor! aki 20 éve igazán tesz a városért. Hol volt Csorbai ezelőtt???! Ugyanott, csak épp nem csinált semmit, ahogy ma sem…

 6. Mennyire undorító brigád! Mi eddig is rád szavaztunk ezután is! Szerintem az is udorito hogy a Csorbai facebook oldalán hogy szerzett követőket. Én is és a nejem is ott díszelgett gondolom csalás volt. Hajrá Gábor, nem feledünk Jóska!

Leave a Reply