Ez most az összefogás ideje! Hajrá Mohács!

Azt hiszem, mostanra már legtöbbünknek világossá vált, hogy városunk is nagy kihívások előtt áll. A jelen helyzetben, mely mindenkit próbára tesz, a teljes spektrumot lefedő összefogásra van szükségünk, hiszen csak együtt lehetünk eredményesek a vírus elleni küzdelemben és szeretteink megvédésében. Számos külföldi példa mutatja, hova vezet a késlekedés, a széthúzás, az ajánlások és a szabályok figyelmen kívül hagyása.

A veszélyhelyzet idején különösen fontos, hogy a város vezetése elkötelezett és egységes legyen. Tegye mindenki pártpolitikától mentesen a dolgát, és ne használja fel kampánycélokra a krízisállapotot továbbá a számonkéréseknek sincs itt most az ideje. A közösség javát szolgáló tettek számítanak, nem pedig az, hogy kinek a fejéből pattant ki egy-egy ötlet, vagy, hogy ki hajtotta végre.

Az „én” ideje lejárt, most a „mi” korszakának kell következnie.

Közös érdekünk az is, hogy mielőbb és minél hatékonyabban kiiktassuk a rendszerből azokat a haszonleső nyerészkedőket, akik kihasználják a helyzetet, visszaélnek vele. 

Megnyugvással írom le, hogy a védekezéshez szükséges eszközök biztosítása a napokban sikerrel járt.

Bizonyára Önök is tudják, hogy a képviselő-testület a veszélyhelyzet kihirdetése miatt elveszítette hatáskörét, a védekezés sikere érdekében azonban folyamatosan támogatja a városvezetést a racionálisan indokolt intézkedések meghozatalában, mert amint arra már utaltam, az összefogás a legfontosabb ebben az időszakban. 

Szeretnék köszönetet mondani az egészségügyben, a szociális ellátásban, a közétkeztetésben, a hivatalokban dolgozóknak, valamint a város működését biztosító szolgáltatóknak, kereskedelmi dolgozóknak, rendőröknek, katasztrófavédőknek, polgárőröknek, az otthonról tanító pedagógusoknak, vállalkozóknak és az otthon is tanuló diákoknak, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is helytállnak. 

Mindenki hozzáteheti, és hozzá is kell tennie a magáét a sikerhez. Szerencsére azt tapasztalom, hogy városunk polgárai megértették: fegyelmezett és felelősségteljes magatartással elősegíthetik a védekezést.

Kár lenne szépíteni: a neheze még hátra van. Ezért azt kérem minden mohácsitól, hogy viselkedjen továbbra is ugyanilyen példamutatással. Fogadjuk meg a szakemberek javaslatait akkor is, ha azok csak ajánlások és nem törvényi kötelezettségek. Tartsuk be a szabályokat egymás és saját magunk érdekében.

… és maradj otthon, Mohács!

Kérem írja meg véleményét hozzászólás formájában! Ha tetszett a bejegyzésem kérem ossza meg ismerőseivel facebookon!

A mohácsi időközi választásig

van hátra!

One thought on “Ez most az összefogás ideje! Hajrá Mohács!

Leave a Reply