Összejött a mesterhármas – Michelisz Norbert, Szauer Gergő és Szujó Zoltán a Polgári Szalon színpadán

Bár sikeresen indult, néhány éve sajnos elült a Polgári Szalon nevű kezdeményezés, mely az élet legkülönbözőbb területein példaértékű teljesítményt nyújtó, közismert vendégeket hívott meg Mohácsra. Mivel azóta is időről-időre kérdezgették tőlem a város lakói, hogy lesz-e majd egyszer folytatás, úgy gondoltam, vegyük fel újra a fonalat, hozzunk ismét értékes embereket ide a Duna-partjára – hiszen az igény láthatóan megvan. 

A cél maradt a régi: korosztálytól, politikai beállítottságtól és vallási meggyőződéstől függetlenül tudjunk megszólítani minél több érdeklődőt ezekkel a tiszteletreméltó és tapasztalatokban gazdag életutakkal. 

Február 15-én egy közvetlen hangulatú, egyszerre önfeledten szórakoztató és megszívlelendő tanulságokat is hordozó beszélgetésnek lehetett szem és fültanúja az a mintegy ötszáz néző, aki befért az Ifjúsági Centrumba vagy a facebookon élőben követte az eseményt. A csúcson is szerény Michelisz Norbert túraautó világbajnokkal és az ígéretes karrier előtt álló, tehetséges Szauer Gergő rallye versenyzővel Szujó Zoltán, korunk egyik legkiválóbb sportriportere diskurált olyan természetességgel, ahogyan arra csak az igazi profik képesek. 

Az emlékezetes program két órán át tartott, hosszasan sorolhatnám tehát a jobbnál jobb sztorikat és gondolatokat, én azonban most csak arra hívom fel a figyelmet, hogy nem kell feltétlenül messze mennünk, ha értékes mondanivalóval bíró embereket akarunk felkutatni. Gergő itt született Mohácson, ide járt iskolába és mindig is itt élt köztünk. Norbit is a mohácsi kórházba hozta a gólya, és gimnáziumi éveit is itt töltötte. Szerintem sokan húzták ki magukat büszkén, amikor városunkat dicsérte, hangsúlyozva, hogy mennyire szeret itt lenni, és hogy Mohácsot egy különleges kis szigetnek tartja. Pedig ő már beutazta a világot. 

Köszönöm vendégeimnek, hogy elfogadták a meghívást, hogy őszintén megnyíltak, hogy válaszoltak a közönség soraiból érkezett kérdésekre, és hogy végtelen türelemmel vállalták az autogramosztást, valamint a fényképezkedést. 

Köszönöm a Mohácsi Tankerületi Központnak az Ifjúsági Centrumot, a stábnak a lelkiismeretes munkát, Knolmayer Jánosné Zitának a biztatást és a hitet, a közönségnek pedig a kimagasló érdeklődést. 

Annyit már most elárulhatok: márciusban Georg Spöttle biztonságpolitikai és nemzetbiztonsági szakértőt üdvözölhetjük Mohácson. Részletek hamarosan. 

Önnek hogy tetszett az előadás? Kit látna szívesen a következő polgári szalonon? Írja meg véleményét!

Az élő adást az alábbi linken nézheti vissza: https://www.facebook.com/mohacsipolgariszalon/videos/214527996248868

A mohácsi időközi választásig

van hátra!

One thought on “Összejött a mesterhármas – Michelisz Norbert, Szauer Gergő és Szujó Zoltán a Polgári Szalon színpadán

  1. nagyon jól éreztük magunkat! testvérem Németországból nézte élőben a facebookon, az nagyon nagy ötlet volt! végre valaki aki foglalkozik az autóversenyzéssel is! Norbi nagyon rendes képet is csinált velünk. örülök hogy megtudhattunk kulisszatitkokat Gergőről is, mert kicsit le voltam maradva. Az ingyenes tombola is jó ötlet volt. Ezentúl kijárok a versenyekre amire tudok! Hajrá Gergő! Hajrá Norbi! (ja és a Szujó az fergeteges volt! nagyon nagy ötlet volt elhívni!)

Leave a Reply